Zážitky s Peggy

20.05.2020 21:27

Peggy pozoruje, pak si to promyslí a nějak to aplikuje. Po vzoru Richie se velice snadno naučila, kam létat smí a kam nesmí a po prolétnutí se rychle naučila vrátit do klece. Létání ji hodně baví. S Richie žádný vztah nenavázaly, stejně jako před tím Riche s Pipkou ne. Asi má pravdu Eva když říká, že ve chvíli, kdy je doma i Verdi, holky už kamarádský vztah nenavážou. Jednak tím, že tvoří trojici a ne dvojici, ale i proto, že nově příchozí člen hejna vidí, že první dva mezi sebou blízký vztah nemají.

To se ale v průběhu času může měnit. V posledních dnech Verdi hodně obchází sousední klece. Vždycky se došplhal k Peggy a zobákem jí shodil misku na ovoce na dno klece. To udělal asi 2 x za sebou a třetí den už to udělala Peggy sama - a od té doby to prostě dělá. Můžu do ní hučet horem dolem, vysvětlovat, nadávat. Hlavní autorita je asi Verdi, a nebo se jí to tolik líbí, jak misku nainstaluju, přiběhne a zahodí ji a žádné úskoky na ni zatím neplatí. A tak jsem jí prostě misku přestala zvedat. Misku vrátím na místo až ve chvíli, kdy na ni chci položit ovoce. Peggy ale není hlupák. Ví svoje, a tak čeká, až na misku ovoce položím, pochutná si a pak misku bez velkých prodlev shodí. No a tím skončila zábava i pro Verdíka, protože ve chvíli, kdy obchází kelce tam misku nenajde.

Včera se postavil zase u Peggy na klec a ta mu začala ožužlávat nohy. Oba vypadali, že je to docela baví, tak uvidíme, jak se to vyvine