Další rozhodování

02.08.2014 16:26

Soužití s pipkama mě utvrdilo v tom, že mít doma papoušky je prima věc a že to, po čem stále toužím, je velký papoušek. Při získávání dalších informací a při rozhodování se stal mým průvodcem a následně stálým společníkem  www.ararauna.cz  a  www.facebook.com/Ararauna.cz. Jeho autorovi tímto upřímně děkuji. Nachází se zde základní informace, přehled o aktuálním dění i zajímavé diskuse a rozhovory.

Druh

Ze všech druhů větších a velkých papoušků se mi čím dál tím víc líbil amazoňan. Domnívám se, že nejvíc splňuje mé představy a i já jsem schopna splňovat jeho potřeby. Vzhledem k tomu, že nejsem žádný specialista, není třeba, abych zacházela příliš daleko, tedy klidně nejrozšířenější a zároveň i velmi krásný amazoňan modročelý.

Věk

Nejraději mládě, abych si ho mohla vést od začátku podle svého a nemusela ho přeučovat, nemusela jeho zvyky měnit na jiné nové.

Pohlaví

Nejsem schopna zaujmout jednoznačné stanovisko, obě možnosti mají své klady i zápory a vzhledem k tomu, že ho nechci do chovu, asi je to i celkem jedno.

Odkud

Přímo od chovatele. Nikdy bych si nekoupila papouška v obchodě se zvířaty, nikdy na inzerát, který je prokazatelně psaný v cizí řeči a do češtiny ho přeložil přítel google. Myslím si, že ani burza není to pravé místo, kam bych přijela a odkud bych si ho rovnou odvážela, ale kontakt se tam určitě získat dá. Jenže u nás žádné burzy nejsou. A tak jsem průběžně sledovala různé inzeráty, v nichž nabízejí mláďata chovatelé. Nejlépe se mi jevily ifauna.cz a bazos.cz a na ifauna jsem si nakonec i vybrala.

Také je třeba, aby to nebylo příliš daleko, a tak jsem sháněla vevzdálenosti do 150 km od bydliště, což mi nejlépe vycházelo okolo Prahy, několik možností na Plzeňsku, Tachovsku nebo Domažlicku, zkrátka tak, abych tam mohla zajet víc než jednou a nemusela se rozhodovat na dálku nebo rovnou na místě.